Azken urteotan sukaldatzeko metodoen artean ospe handia hartu du fermentazioak, nahiz eta teknika hau oso aintzinakoa izan.
Probiotikoak eta kombucha modan jarri baino milaka urte lehenago, neolitikoaren garaian, gizakia fermentazioa erabiltzen hasi zen jakiak kontserbatzeko helburuarekin.
Korear kimchitik hasita Indiako chutneyra, Idiazabal gaztak eta Nafarroako ardoak bitartean, fermentazioaren ondorioz lortutako janariek forma ezberdinak hartu dute, baina guztiek ala guztiek oinarri bera dute, eraldatze biologikoa ahalbidetzen duten baldintzak kontrolatzea, alegia. Hau da, bizitzarekin sukaldatzean datza fermentazioa.
Lantegi honetan parte hartuko duten lagunek fermentazio-prozesuaren oinarriak eta berau erabiltzeko aukera ezberdinak ezagutuko dituzte. Era berean, kontrolatutako fermentazio-makina bat eraiki eta plater ezberdinak egin eta dastatzeko erabiliko dute.
Lantegian parte hartzeko aldez aurretik beharrezkoak diren ezagutza: aizto bat eta koilara bat bereizteko gai izatea.
Lantegi honetan parte hartuko duten lagunek fermentazio-prozesuaren oinarriak eta berau erabiltzeko aukera ezberdinak ezagutuko dituzte. Era berean, kontrolatutako fermentazio-makina bat eraiki eta plater ezberdinak egin eta dastatzeko erabiliko dute.