Pertenece a Agenda Agrupación
Multimedia
Imagen
Información
Texto Apartado

Azken urteotan sukaldatzeko metodoen artean ospe handia hartu du fermentazioak, nahiz eta teknika hau oso aintzinakoa izan.

Probiotikoak eta kombucha modan jarri baino milaka urte lehenago, neolitikoaren garaian, gizakia fermentazioa erabiltzen hasi zen jakiak kontserbatzeko helburuarekin.

Korear kimchitik hasita Indiako chutneyra, Idiazabal gaztak eta Nafarroako ardoak bitartean, fermentazioaren ondorioz lortutako janariek forma ezberdinak hartu dute, baina guztiek ala guztiek oinarri bera dute, eraldatze biologikoa ahalbidetzen duten baldintzak kontrolatzea, alegia. Hau da, bizitzarekin sukaldatzean datza fermentazioa.

Lantegi honetan parte hartuko duten lagunek fermentazio-prozesuaren oinarriak eta berau erabiltzeko aukera ezberdinak ezagutuko dituzte. Era berean, kontrolatutako fermentazio-makina bat eraiki eta plater ezberdinak egin eta dastatzeko erabiliko dute.

Lantegian parte hartzeko aldez aurretik beharrezkoak diren ezagutza: aizto bat eta koilara bat bereizteko gai izatea.

Descripción Corta

Lantegi honetan parte hartuko duten lagunek fermentazio-prozesuaren oinarriak eta berau erabiltzeko aukera ezberdinak ezagutuko dituzte. Era berean, kontrolatutako fermentazio-makina bat eraiki eta plater ezberdinak egin eta dastatzeko erabiliko dute.

Idiomas Audios
Temática
Tipo de actividad
Pasado
Si
Fechas
Fecha
Estado
Abierto
Tipo de Acceso
Libre
Fecha Fin
Principal
Si
Idiomas disponible
Imagen Listado
Imagen
Tipo Evento
Actividad
Incluir en Cartelera
No
Mostrar enlace a Agrupación
Si
Convocatoria Abierta?
No
Inicio Convocatoria
Fin Convocatoria
Color Texto
Negro
Destacado?
No
Año
2018
Incluir en Medialab
Desactivado
Incluir en 2Deo
Desactivado
Subtitulo
Fermentazioa egiteko makina bat sortu eta teknika gastronomiko hau ezagutzeko lantegia
En Home
No
Abrir en ventana nueva
Si